ID-skydd

Visste du att antalet ID-kapningar ökar lavinartat i Sverige? Både kreditbedrägerier och identitetskapningar är relativt okomplicerade att genomföra idag och fler och fler drabbas till exempel av att behöva betala för varor de inte själva köpt. Ofta startar det med något relativt enkelt – att din brevlåda töms av en obehörig eller att en adressändring görs. Nästa steg är att utföra ärenden i ditt personnummer och det är då problemen och skadorna uppstår.

ID-skydd

I takt med att tekniken utvecklas och digitaliseringen börjar genomsyra hela samhället kommer möjligheter, men också många risker. Det gäller att ha koll på sin personliga information och att skydda den från olika sorters intrång och utnyttjanden. Detta har vi bland annat sett exempel på när det gäller hur Facebook delat med sig av sina användares personliga information, i många fall helt utan användarnas vetskap. Få vet också vad Facebook faktiskt får göra då de inte läser igenom användarvillkoren tillräckligt noga.

Så i det moderna samhället vi idag lever i gäller det alltså att ha koll och att skydda sin information och sina uppgifter noga. Dock är det inte helt lätt att ha koll på detta själv och det är där tjänster som ID-skydd kan vara mycket användbara och de ökar i popularitet.

Det kan dessutom gå snabbt från att ditt ID är kapat tills det uppstår skador så det är viktigt att skydda sin identitet!

UC har lanserat en fantastisk lösning på detta som vi rekommenderar varmt.

Vad innebär det att ha ID-skydd hos UC?

  • Du får sms eller e-post om dina uppgifter ändras hos UC
  • Du får hjälp dygnet runt
  • Du får försäkring både i form av rättsskydd(upp till en halv miljon) och mot kvarstående skuld(upp till 200 000 kronor)

Klicka nedan för att läsa mer!